09 lut 2015, 19:26
Grundhor
Reputacja: 292
|
To w tarczach jest błąd, bo za każdy poziom powinno być 1%, a ja mam na 1% poziomie tak jak w przypadku broni 0,75%. |
|
11 lut 2015, 09:22
Pierna de Dios
|
Avi ☺ napisał/a ( 2015-02-09 06:18:52):
Przywrocic grzyby w sklepach albo zwiekszyc ilosc polproduktow z nich pozyskiwanych . Prawda jest taka na bazarkach nie ma tego wogole a wypadaja w ilosciach sladowych A jak na 20 grzybow mam 15k eny wyskakac to ja dziekuje
Jeśli nie szukałeś ich na łące, gdzie w czasie bilansu je dodaliśmy, to zapraszam :-) |
|
11 lut 2015, 14:27
Avi ☺
Reputacja: 40
|
Tak pokrzywy i zboze leci czesto ale grzybow ... Grzyby sa potrzebne do produkcji sporej ilosci rzeczy ... Po co zboze na lace skoro mozna je pozyskac na polu tak samo pokrzywy ... Grzybow jest stanowczo za malo jeszcze jakbym cos produkowal na ciulaczu to juz wogole bym powiedzial ze ilosci sladowe tam sa
Pozatym na lakach to leca jeszcze gorzej niz w lesie ...
Grzyby w SJ wykorzystuje sie w 5 zawodach ze wszystkich dostepnych gdzie srednio trzeba dwoch sztuk zeby wytworzyc 1 przedmiot ... |
|
11 lut 2015, 15:11
Andretriado
Reputacja: 6
|
Podobnie jest z jagodami. Potrzebne przy wielu rzeczach(wystarczy spojrzeć na alchemika nowicjusza), a jest ich mało. |
|
11 lut 2015, 17:13
Tomosixien
lat 32
Reputacja: 5
|
Nikt nie powiedział, że będzie łatwo :D |
|
11 lut 2015, 17:42
Avi ☺
|
Jagody chyba jeszcze idzie w ktoryms sklepie dostac |
|
14 lut 2015, 11:34
Dziadek Szelma
Reputacja: 1
|
A ja poproszę o zakładkę z wykazem wystawionych rzeczy na bazarach i przechowywanych w magazynach albo ten notatnik, bo pamięć mi szwankuje, a kartkę z notatkami wiecznie mi ktoś "habsengewesen"... Chociaż tak naprawdę bym chciał i to, i to, handel mi by się ułatwił wziął był. |
|
19 lut 2015, 20:46
Wobo
|
Domagam się - KONIECZNIE -
1.Podania z jaką częstotliwościa wypadają cenne kamyki w poszczególnych lokacjach.
2.Jaka jest częstotliwość niszczenia narzędzi - w poszczególnych lokacjach(oczywiście) |
|
20 lut 2015, 13:51
Tomosixien
lat 32
|
Mano De Dios napisał/a ( 2015-02-03 16:12:34):
Lian-Chu napisał/a ( 2015-01-12 11:27:39):
Wobo napisał/a ( 2015-01-07 20:46:33):
Pierna..skoro mam rybaka mistrza to żądam PRZYWRÓCENIA poławianych ryb w podwyższonych ilościach..tzn - x3 czy x2
Niech sobie łowią ci bez zawodu,ale skoro zawód mam to - jw...
Wykończysz gre takimi zmianami całkiem...
Tym tropem poszedłbym dalej, zlikwidować przy Hebanowcu i Olchowym zagajniku wymagalność zawodu drwal, niech każdy może podejść sobie do lasku i naciąć drewna, chociażby na podniesienie warowni.
I tak jak Wobo pisze niech w tych lokacjach (łowiska i lasy) osoby z wyszkolonym zawodem mają podwyższone wydobycie x2,x3 cała reszta x1szt.
z powodu licznych głosów tego typu postanowiliśmy przywrócić podwyższoną wydobywalność na łowiskach dla zawodu rybaka, zmiana wejdzie niebawem
Szefie, 3 lutego pisałeś o zmianie dla rybaków na łowiskach, by przywrócić do poprzedniej wersji.
Teraz siedząc na morskim łowisku złapałem 9 ryb i popsułem 3 harpuny. I ryby dalej liczy 1x maksymalnie za klik.. CHOĆ MAM RYBAKA FACHOWCA.
JAK ŻYĆ!? |
|
20 lut 2015, 15:30
Avi ☺
|
Mano De Dios
mężczyzna Mano De Dios
facebook
Zmiana z łowiskami i nie tylko...
Doszedłem do wniosku, że najlepiej bedzie pojsc na kompromis ;)
Morskie lowisko zostaje otwarte dla wszystkich (kazy ma szanse na najcenniejszy surowiec, czyli Czarna Perle, i nie "produkujemy" ich w nadmiarze, wiec pozostana one na prawde rzadkie i cenne)
Zapomniane lowisko tylko dla rybakow (szansa na podwojne i potrojne Biale Perly oraz wiecej rybek potrzebnych do produkcji jakze waznego oleju)
Kolejna zmiana jest taka, ze Serce Maeterii pojawia sie teraz na polu zboza.
Pozostale cenne surowce, ktore dodaja do dwoch magii rownoczesnie, czyli Smoczy Agat i Oko cyklonu do znalezienia w, odpowiednio, kopalni siarki i kopalni zelaza.
Dokladne info co, gdzie, jak tutaj:
www.smoczyjezdzcy.pl/smokopedia/wydobycie
Pozdrawiam
Czesciej na forum trzeba zagladac :) |
|