|
forum gry mmorpg
Temat: Domagalnia
04 lut 2015, 17:27
Tomosixien
lat 32
Reputacja: 5
|
Chcemy, by broń wciąż traciła 1 wytrzymałości na rundę (nie inaczej). |
|
04 lut 2015, 17:27
Tomosixien
lat 32
Reputacja: 5
|
Chcemy, by broń znowu traciła 1 wytrzymałości na rundę (nie inaczej). |
|
04 lut 2015, 22:26
bolko
Reputacja: 7
|
zapraszam Diosow do przetestowania startu gry dla mlodych graczy
1.500zl starczy na 1 dzien ,leki jedzenie
2.spalanie kondycji jest dla nich zbyt wysokie
3.brak wszystkiego na bazarach dla mlodych-uzbrojenie srodki transportu
4.zawod po przodkach-tylko rybak,rolnik,gornik zelaza i drwal pozwalaja na piersze pieniadze,bo na pewno na drodze nie nazbieraja nawet na jedzenie,a na pewno nie poeqpia
5.luki w smokopedii-lokalizacja budynkow produkcyjnch,jakie narzedzie gdzie
6.dopiero gdy mlody wejdzie do lasu moze z biegania zaczac cos zarabiac i eqpic
ale czy bedzie wiedziec jak punkty przydzielic,i czy bedzie miec bron,o naprawach nie wspomne
kampania reklamowa,super
ale 1-3 % po przejsciu fajnego tutorialu zostanie,reszta nie bedzie sie denerwowac
pozdrawiam |
|
04 lut 2015, 22:48
Naomi
Reputacja: 2
|
Myślę ,że tylko potwierdze powyższe słowa,ale:
1.Mimo 10 lvl zawody mam nieproduktywne,tzn nawet po części nie jestem samowystarczalna ,co powinno być podstawą w grze.Strasznie zagmatwany poradnik z zawodami tylko uprzykrza i miesza …zanim człowiek dokopie się jakie zawody robić to juz brak punktów by na niego pojść.Niby są odnośniki ale przenosi to na sterte listy i tam dopiero łaskawie odnajduje daną rzecz po czym idąc ja np. nakopać dowiaduje się ze muszę posiadac dane narzędzie i w dod jeszcze zawód rolnika,moje ździwienie i wkur…..-.- zabrały resztkę chęci na gre.
Powinno być prosto i przejrzyście dodać do smokopedi szereg produkcyjne: STOLARZ/DRWAL^ROLNIK/MŁYNARZ /TKACZ itd.A już totalnym oszołomieniem jest gdzie dany zawód można robic na mapie,nic nie ma słowa w poradniku że np. tkacz jest w Yobos,nie mogłam poszukać a rzadko kogos można spotkac.
Więc podsumowując koniecznie proszę popraw poradnik ,jak wejde np. czytając TKACZA,to musi tam być
TKACZ (miejsce gdzie on na mapie jest )(narzędzie tkacza)
NOWICJUSZ
Klikając teraz na LEN,przenosi mnie prosto na odnośnik lnu (a nie dłuuuuga liste) ,co potrzebuje by zebrac len,jeżeli jakis zawód to tutaj powinno być napisane jaki i odnośnik do zawodu ,jakie narzędzie aby zebrac len i gdzie to cholerne pole lnu.
Wtedy młody sobie poradzi,a jak zostanie tak jak teraz to skończy się na 4-5 poziomie i koniec rozwoju i zaglądania do gry .
2.Wytrzymałość broni tez jest zabojcza dla nowych,cokolwiek zarobie i kupie to po paru myszkach mi pada,a jest taka podaz /popyt w grze ze raczej niektóre rzeczy mają kolosalne sumy wręcz nie do osiągnięcia,gdyby nie Quest i Twoje nagrody za exp tygodnia oraz pomoc innych to pewnie bym nawet tarczy nie nabyła.
Dla młodych do 10lvl dod,questy na bronie podstawowe.
3.Nie stać mnie było na 4-5 lvl na podróże morskie muszą potanieć dla nowicjuszy.
4.Nie da rady z zawodami,bez narzędzi które mają kolosalne sumy na bazarach,a i w sklepie nie są one tanie.Wiec do 10lvl tanie narzędzia w sklepie,lub w podarunku na początek gry?
5.Zawód rolnika usunąc lub dać na start w pakiecie z innym.
6.Przydałby się jakiś inwentarz ,podgląd gdzie co mam zostawione w magazynie,a co na bazarach.
7.Nie mogę odnaleźć jako narybek gdzie dane potworki można napotkać by je zabić do questów.*Borys,grasanty ...*
8.Quest na osła by się zdał,bo w tej portmonetce to waciki się tylko mieszczą.
9.Opłaty do miast nawet wykańczają mimo ze od 10lvl
10.W turtorialu warto poszerzyć wzmiankę o smoku skoro jest na niego quest.Czyli jak karmić,gdzie nabyć karmę itd
|
|
06 lut 2015, 09:41
Grundhor
Reputacja: 292
|
Domagam się, by punkty za szpony, kły łuski itp zdobyte w koloseum liczyły się też poza koloseum. Niech w końcu nabierze sensu walka chowańców w koloseum. Igrzyska czas zacząć :D |
|
06 lut 2015, 17:53
Avi ☺
Reputacja: 40
|
Mano De Dios napisał/a ( 2015-02-03 23:26:01):
Przepraszam za wprowadzenie zamieszania - rzeczywiscie algorytm sie zmienil. Zupelnie wylecialo mi to z glowy, a nie dopatrzylem sie dzisiaj tej zmiany jak sprawdzalem w skryptach. Widocznie juz dosc pracy na dzis...
Na dniach przyjrze sie temu problemowi i byc moze zmodyfikuje obecny algorytm lub przywroce poprzedni.
Pozdrawiam
Skoro sie zmienilo to proponuje skoro jest wieksze zuzycie to niech zwiekszy sie tez predkosc wyszkolenia bronii |
|
07 lut 2015, 00:08
skubaniec
Reputacja: 0
|
TARCZA DREWNIANA (UBRANE)
Obrona: 27
Wytrzymałość: 213 / 585
Zużywa kondycji: 1
Wymagany poziom: 6
wystarcza na 10minut w lesie na moimpoziomie gdzie mam nawet do 50 rund walk
kpina |
|
07 lut 2015, 21:55
Grundhor
Reputacja: 292
|
Avi ☺ napisał/a ( 2015-02-06 17:53:34):
Mano De Dios napisał/a ( 2015-02-03 23:26:01):
Przepraszam za wprowadzenie zamieszania - rzeczywiscie algorytm sie zmienil. Zupelnie wylecialo mi to z glowy, a nie dopatrzylem sie dzisiaj tej zmiany jak sprawdzalem w skryptach. Widocznie juz dosc pracy na dzis...
Na dniach przyjrze sie temu problemowi i byc moze zmodyfikuje obecny algorytm lub przywroce poprzedni.
Pozdrawiam
Skoro sie zmienilo to proponuje skoro jest wieksze zuzycie to niech zwiekszy sie tez predkosc wyszkolenia bronii
Właśnie zwiększyć szkolenie broni 1 punkt wytrzymałości 1 punkt wyszkolenia broni. Czyli jak tracę 14 punktów to automatycznie szkolę 14 punktów.
Zwiększyć punkty naprawy x3. Teraz bronie naprawiają się w przedziale 200-400 - średnio 300. Przy obecnym zużyciu uzbrojenia to jest za mało. Albo zwiększyć x3 punkty do naprawy (600-1200), albo zmniejszyć wymagane stal i smarowidła do 1 zestaw naprawczy 1 stal i 1 smarowidło.
Co z pomysłem, aby szkolić broń do 20 poziomu ? W sumie moim zdaniem broń można by było szkolić w nieskończoność, tylko odpowiednio zwiększać wymagane punkty do następnego poziomu, tak by nie było za łatwo.
|
|
09 lut 2015, 06:18
Avi ☺
Reputacja: 40
|
Przywrocic grzyby w sklepach albo zwiekszyc ilosc polproduktow z nich pozyskiwanych . Prawda jest taka na bazarkach nie ma tego wogole a wypadaja w ilosciach sladowych A jak na 20 grzybow mam 15k eny wyskakac to ja dziekuje |
|
09 lut 2015, 10:19
Allaya
Reputacja: 0
|
Domagam się licznika popsutych narzędzi. Szajs jakiś robią, rozlatuje się toto w rękach, to z ciekawości po prostu - ile jakich narzędzi poszło w piach :P |
|
|
|