|  | 
						forum gry mmorpg
	Temat: ZMIANY W MECHANICE GRY

| 26 paź 2012, 14:13 

Pierna de Dios

Wiem, że szkoda :-(
 Dlatego będziecie nadal mogli grać na tym serwerze. Nic nie zostanie Wam odebrane ani skasowane.
 |  |  
							| 26 paź 2012, 14:17 

Pierna de Dios

Dziękuję za bardzo ciekawe propozycje :-) Część sobie zapisałem. Część jest nie do wykonania. Z częścią się nie zgadzam, więc w boskim gronie musielibyśmy je omówić.

----------------------

ja bym byl za nowym serwerem tylko pod warunkiem ze wszystko zostanie dopracowane, a ze to moze troche potrwac to..
 -albo nikt za pol roku nie bedzie chcial tam grac
 -albo wszyscy zrezygnuja teraz i beda czekac na nowy serwer
 wiec jesli powstanie powinien byc jakos graczom wynagrodzony(powiedzmy tym ktorzy zarejstrowali sie na obecnym przed data ...)

----------------------

Możliwe, że ustalimy jakąś nagrodę dla graczy na obecnym serwerze jeśli się zdecydują przenieść postać na nowym. Nie wykluczam tego. Jednak jest to sprawa mocno dyskusyjna.
 |  |  
							| 26 paź 2012, 16:07 

Jodhaa Akbar

Reputacja: 59

| A będzie możliwość grania na obydwu serwerach dla jednej osoby? np z tym samym nickiem? |  |  
							| 26 paź 2012, 16:37 

Mano De Dios | Tak, jeśli powstanie nowy serwer będzie miał on zupełnie oddzielną bazę danych, więc nicki będą mogły się powtarzać. 
 Tak się jednak zastanawiam i dumam nad tym wszystkim. Osobiście wydaje mi się, że wprowadzenie zmian (jakby nie patrzeć - utrudniających grę) na obecnym serwerze będzie lepszym rozwiązaniem, niż tworzenie nowego.

Wiadomo, że jeśli będzie nowy to nowi gracze pójdą tam grać. Więc obecny prędzej czy później umrze... :\

Czy jesteście gotowi na utrudnienia? :)
 |  |  
							| 26 paź 2012, 16:51 

Elsider Postów: 127
 Reputacja: 10

| Tak :) |  |  
							| 26 paź 2012, 16:59 

Anonimowy

Reputacja: 40

| Utrudnienia tak ale wszystko z glowa prosze ... |  |  
							| 26 paź 2012, 17:04 

Dunkan

Reputacja: 268

| no to jazda :) |  |  
							| 26 paź 2012, 17:53 

Jodhaa Akbar

Reputacja: 59

| zostajemy tutaj :D 
 koniec zdania i bez dyskusji! :D
 |  |  
							| 26 paź 2012, 17:54 

Mano De Dios | Zmiany o których pisał Corazon jakiś czas temu, (myślę tu głównie o wymaganiach PW) będziemy zatem wprowadzać, ale nie spodziewajcie się wielkich roszad z dnia na dzień. Ja jestem zwolennikiem przemyślenia każdej zmiany 3 razy przed jej wprowadzeniem.
 Pamiętajcie, że jeśli wprowadzamy jakieś modyfikacje w mechanice gry, to nie robimy tego żeby Wam zrobić na złość, czy żeby pokazać naszą "boską moc" i jak to nam wszystko wolno.
 My głowimy się nad tym, co zrobić, aby ożywić gospodarkę w grze, aby sprowokować większą interakcję między graczami, aby spowodować, że więcej z nowych graczy będzie w grze zostawać, a przez to rozgrywka stanie się ciekawsza.
 Po to właśnie zamierzamy zwiększyć wymagania PW co do zawodów, wzmocnić monstra (sprawić, że tylko wojownicy i magowie będą mieli z nimi przyzwoite szanse) itd.
 Mam nadzieję, że podobnie jak my spojrzycie na nadchodzące zmiany, jako coś co ożywi grę, a nie jako coś, co Wam ją utrudni (choć tak zapewne będzie, ale jednocześnie uatrakcyjni ją).

Pozdrawiam :)
 |  |  
							| 26 paź 2012, 17:59 

LaziTaki Postów: 290
 Reputacja: 47

| "sprawić, że tylko wojownicy i magowie będą mieli z nimi przyzwoite szanse" 
 po 1:
 Na razie nie mamy magów, ba choćby jednego maga, a magiczne bronie to mogą połaskotać monstra, zróbcie coś z tym na początek !!!

po 2:
 Sprzęt ma za duże znaczenie w grze - dobrze ubrany ciułacz jest lepszy od średnio ubranego wojownika. Więc zamiast podnosić cały czas statystyki monstr zróbcie ograniczenie na bronie, pancerze - tak że najlepsze może używać tylko wojownik, myślę że to lepsze rozwiązanie.
 |  |  |  |